Pale i prve ovogodišnje “20-tke” u PGŽ

1797568_10202827826873369_84901371_n

Stabilna anticiklona koja djeluje na vrijeme u većem dijelu Europe, rezultirala je sa još jednim sunčanim, na Kvarneru i ugodno toplim danom. Najviša dnevna temperatura na obali i otocima nerijetko je dosezala ili prelazila i 20°C.

Prema podacima “Pljusak” mreže, 20°C je dosegnuto ili prijeđeno na sljedećim postajama: Njivice, Marčelji, Kosi, Rijeka (Pehlin), Cres, Baška, Čavle i Rijeka (Vežica).

Najhladniji dio Kvarnera bili su otoci uz otvoreno more, gdje se upravo zbog utjecaja mora, koje je još uvijek prilično hladno, temperatura nije mogla podignuti kao na dijelovima bližima kopnu.

U Gorskom kotaru sunčan i ugodan dan. Lokalno je još uvijek bilo vjetra, a temperatura se na automatskim postajama kretala između 14 i 18°C.

Četvrtak će po tipu vremena biti vrlo sličan srijedi. Očekuje se pretežno ili potpuno vedro vrijeme, uz temperaturu sličnu današnjoj, a treba reći da će i bura potpuno oslabiti.

U petak još sunčano i toplo, a onda nas u subotu očekuje prolazno naoblačenje zbog prolaska oslabljenog poremećaja, s kojim može biti malo oborina uz manji pad temperature zraka.

Sličan sadržaj