Petak u znaku mjestimične kiše, bure i svježijeg vremena

Dražen Suvić

S početkom klimatološke jeseni zaredale su se promjene vremena, pa nas je danas zahvatila još jedna, nova.

Prijepodnevni sati petka obilježeni su pretežno oblačnim vremenom, mjestimičnom kišom te uz obalu umjerenom do jakom burom, koja je stvarala probleme u cestovnom prometu. Bura je podno Velebita imala i olujne udare.

Tijekom poslijepodneva vjetar je na dijelu područja oslabjeo, a pojava kiše i grmljavine se intenzivirala. Prema dostupnim podacima s domene Pljusak.com (17:00h), u proteklih 6 sati najviše oborine bilježe Vele Mune – 34 mm, zatim Cres 16 mm, Kukuljanovo i Platak 8 mm te Brod Moravice i Rijeka – Rujevica 3 mm.

Danas je i osjetno svježije na većini područja, osim na južnim kvarnerskim otocima koji prednjače po temperaturi zrak. Prema službenim podacima DHMZ-a od 14 sati, najtopliji je Rab s 27 °C, slijedi Mali Lošinj s 25 °C, Crikvenica i Krk 23 °C, Bakar, Opatija i Rijeka 21 °C, Senj 20 °C, Pazin 18 °C, Otočac 16 °C, Gospić 15 °C te Crni Lug i Delnice 13 °C.

U nastavku dana nastavlja se promjenjivo vrijeme, uz mjestimičnu kišu, te pljuskove praćene grmljavinom. Vikend također u znaku promjenjivog vremena, a tijekom nedjelje se očekuje lokalno i obilnija oborina.

Sličan sadržaj