PETAK UJUTRO U PGŽ: PARG 9, KLANA 10, KVARNER VEĆINOM ISPOD ILI OKO 20°C / PAD TEMPERATURE U UTORAK


Za nama je prilično svježe jutro, s obzirom da smo u mjesecu kolovozu. Temperatura se na području Gorskog kotara spustila i ispod 10°C, dok dobar dio kvarnerskih postaja nije imao najnižu temperaturu višu od 20 stupnjeva.

Fronta koja nas je prošla u srijedu, ipak je ostavila traga i dosta teško ide novo zagrijavanje, osobito u jutarnjim satima. Parg je jutros mjerio 9, Klana 10, Platak 11°C. Uz obalu je bilo osjetno toplije, ali ipak svježe s obzirom na doba godine. Od službenih postaja s Kvarnera, sve su se “stisnule” unutar 1 stupnja. Rijeka je mjerila 19, a Omišalj, Mali Lošinj i Rab po 20°C.
Od ostalih mjernih postaja u Hrvatskoj, najhladnije je bilo na automatskoj postaji Bjelolasica, Zrnići gdje se temperatura spustila na jesenska 4°C.
Jutros je more u akvatoriju otoka Krka bilo neobično hladno. Izmjereno je 19°C.
Zagrijavanje mora još će se teže odvijati, jer temperatura do kraja tjedna neće biti ekstremna da bi ubrzala zagrijavanje.
U novi tjedan ući ćemo s toplim vremenom, a onda u utorak u prvom dijelu dana novi frontalni poremećaj, bura i pad temperature zraka uz mogućnost lokalnih nestabilnosti.
Na naslovnoj fotografiji prikazan je ensemble za Rijeku, modela GFS, na kojem je na gornjem nizu krivulja prikazan pad temperature na oko 1500 metara, a donji niz krivulja označava potencijalne oborine za taj dan, 20. kolovoza.

Sličan sadržaj