Područje od Indije do Jemena na oprezu zbog tropskog ciklona / Pljuskovi i grmljavina na Bermudi, Tropska depresija 9 u Karipskom moru / Povratak uragana Ana

Područje od Indije do Jemena na oprezu zbog tropskog ciklona

Područje niskog tlaka zraka iznad Arapskog mora je postalo organizirano postavši tropskim ciklonom Nilofar.

Očekuje se spori pomak prema sjeveru tijekom vikenda, kako se ciklon bude razvijao s obzirom na tople oceanske vode i relativno slab visinski vjetar.

Takvi će uvjeti pogodovati daljnjem razvoju, tako da će ciklon postići snagu tropske oluje ovaj vikend, a idući tjedan će doseći snagu uragana.

Postoji nekoliko scenarija gdje će ovaj ciklon u razvitku najžešće udariti, odnosno koje će područje pogoditi štetni vjetrovi, kiše koje će izazvati poplave i nemirno more sljedeći tjedan

indija

Ako se ciklon pomakne više prema zapadu, tada će ugroziti istočni Jemen ili Oman s utorka na srijedu. Po život opasne poplave će biti najveća briga, a obalna područja bi mogla biti pogođena štetnim vjetrovima ovisno o tome koliko će ovaj ciklon postati snažan.

Budući da će nekoliko čimbenika odlučiti daljnju putanju Nilofara, svi koji žive u južnom dijelu Arapskog poluotoka, u Pakistanu ili sjeverozapadnoj Indiji moraju biti na oprezu.

Pljuskovi i grmljavina na Bermudi, Tropska depresija 9 u Karipskom moru

Poremećaj odgovoran za obilnu kišu na Južnoj Floridi će se pomaknuti prema Bermudi ovaj vikend, dok bivša Tropska depresija 9 “vreba” u sjeverozapadnom Karipskom moru.

Sunce će se vratiti u Južnu Floridu i Floridu Keys ovaj vikend s obzirom na primicanje suhog zraka, koji će pogurnuti pljuskove i grmljavinu prema jugu i istoku.

Serija obilnih kiša i vrlo jakih vjetrova će napustiti Kubu i Bahame u subotu. Poremećaj bogat pljuskovima i grmljavinom će proći blizu Bermuda u subotu navečer, te u noći sa subote na nedjelju.

bermuda

U međuvremenu, ostaci od bivše Tropske depresije 9 će se nalaziti u sjeverozapadnom Karipskom moru ovaj vikend, te će donositi lokalno obilnu kišu u Honduras i Nikaragvu do kraja vikenda.

Ovisno o uvjetima okoliša, ovaj sustav može oslabiti ili se pojačati.

ludilo

Povratak Uragana Ana

Ana se ponovno intenzivirala u uragan koji se primiče obali Britanske Kolumbije. Uragan koji je trenutno 1. kategorije bi se trebao vratiti u tropsku oluju kada naiđe na hladnu površinsku temperaturu mora. Do trenutka dostizanja zapadne kanadske obale, Ana će već postati post tropska oluja. Očekivani dolazak ove oluje je otprilike između ponedjeljka navečer i utorka ujutro.

kanada

Sličan sadržaj