Polarna zima u SAD-u (VIDEO)

Veliki dio SAD-a je u zadnjih tjedan dana zahvatio snažni polarni prodor koji nije nimalo primjeren studenom. Prvi događaj je bila zimska oluja na sjeveru SAD-a, oluja je donijela velike količine snijega i rekordno niske temperature zraka za mjesec studeni.

Nakon zimske oluje uslijedio je temperaturni šok. Hladnoća se do sredine tjedna širila prema istoku i jugu SAD-a. Grad Casper je u četvrtak 13.11.2014. izmjerio temperaturu od -32.8°C, što predstavlja rekordnu temperaturu za studeni. -23°C izmjereno je i u Coloradu, u gradu Burlingtonu, Denver je izmjerio -25°C.

Hladnoća je širila sve do Teksasa, gdje je temperatura pala na -6.1°C, što je novi rekord. Stari rekord je iznosio-5.6°C,a postavljen je davne 1920. godine.

Obilan snijeg je pao u Michiganu, Minessoti i Wisconcisu. U Michiganu je palo 90 centimetara snijega, zabilježeno je stotine prometnih nesreća, a nažalost jedna osoba je poginula.

Najnovija oluja u četvrtak je zahvatila sjeverozapad SAD-a, najprije države Oregon i Idaho, zatim će se širiti prema središnjim dijelovima SAD-a.

https://www.youtube.com/watch?v=-DX4XDm6V0w

Sličan sadržaj