Polusatni neverin na riječkom području donio obilne pljuskove i poplavljene prometnice

Izvor: ARSO

Kad neće visinska ciklona, koja je obilježila vrijeme u Hrvatskoj u proteklih nekoliko dana donoseći Rijeci tek 15 mm kiše, hoće lokalni slovenski oblak koji se nešto prije podneva razvio na sjeverozapadu Slovenije, a s poslijepodnevom dalje jačao i počeo se premještati prema jugu , odnosno riječkom području, donoseći više kiše u 10 minuta nego visinska ciklona u četiri dana.

Oko 13 sati je naglo ojačao nad Idrijom, a već oko 14 sati bio na granici s Hrvatskom. Oko 15 sati je jakim pljuskom uz vjetar bilo zahvaćeno i riječko područje, a u jednom trenutku upravo nad područjem Viškova radar je prikazivao najjači odraz, upućujući na obilne oborine. Vjetar je u Rijeci mjestimice lomio grane, a s Bulevarda imamo dojavu čitatelja i o oštećenim vozilima.

Sve je trajalo oko pola sata, ali intenzitet je bio takav da su automatske postaje na riječkom području primile mjestimice i 20-ak mm oborina, a prometnice u kratkom roku bile poplavljene. Dobro je da nije dugo trajao, već se brzo premještao dalje u smjeru jugoistoka, dalje uz obalu, rubno pritom zahvaćajući i otok Krk. Više u videoprilogu.

Sličan sadržaj