Ponedjeljak kroz fotografiju i tekst

Ponedjeljak je nakon duže vremena bio sunčan dan u Rijeci, a Rijeka je bila i malo za promjenu, najsunčanije područje u cijeloj PGŽ. Istovremeno, uglavnom oblačno vrijeme bilo je u Gorskom kotaru, a poluoblačno na južnim otocima Kvarnera.

Jutro je donijelo nešto niže temperature. U Pargu je mjereno 1°C, Rijeka je imala izmjereno 6°C, Rab 8°C, a Mali Lošinj 9°C.

U ostatku Hrvatske ponedjeljak ujutro protekao je u znaku umjereno do pretežno oblačnog vremena, a mjestimice je bilo i pojave magle. Najhladniji u zemlji očekivano je bio Zavižan sa -5°C.

Najviše dnevne temperature u PGŽ najviše su rasle na Kvarneru. Rijeka je mjerila 15°c, Mali Lošinj 16°C, a Rab 17°C. Topliji od Raba, što se ostatka Hrvatske tiče bio je samo Hvar sa 18°C.

U ponedjeljak ujutro mjerene su i neke oborine, koje su pale tijekom nedjelje, najviše na Bilogori (20 mm), Koprivnici (19 mm), Križevcima (12 mm), Puntijarki (11 mm) itd.

Od PGŽ postaja s oborinama, uglavnom se radilo o manjoj količini. Delnice su mjerile 5 mm, Crni Lug 4, a Parg 1 mm. Na Kvarneru, u razdoblju od 7h u nedjelju, do 7h u ponedjeljak, oborina nije bilo.

Zato je bilo bure, koja je ipak u poslijepodnevnim satima ponedjeljka slabila, a zadržala se još samo na senjskom području.

Na kraju možemo rezimirati da je sjeverni Jadran bio najsunčaniji dio Hrvatske, što je, uzevši u obzir dosadašnje vrijeme, pred neki dan zvučalo kao dobar SF.
U stvarnost se vraćamo već od utorka poslijepodne, kada će nam se vratiti naoblaka, a s njom i mogućnost kiše, uglavnom od srijede pa do kraja tjedna.

Fotogaleriju ponedjeljka u PGŽ donosimo u nastavku.

Područje Čabra, Goran/RIMETEO

Krk, Karmela Kosić

Rijeka, Irena Trkulja

Lošinj, Sandro Puncet

Kostrena, Bojan/RIMETEO

Sličan sadržaj