Postavljeni novi temperaturni rekordi u više europskih zemalja

Bordeaux, u jugozapadnoj Francuskoj, jučer je izmjerio najvišu temperaturu, kada se živa u termometru popela na 41,2 °C. Nekoliko drugih lokacija diljem jugozapadne Francuske također je u utorak izvijestilo o visokim temperaturama svih vremena, navodi Meteo France.


Dojave o novim temperaturnim rekordima nastavile su se i tijekom srijede. Temperatura je dosegnula 38,8 °C u Gilze en Rijen u južnoj Nizozemskoj, čime je srušen prethodni rekord iz 1944. godine. U Belgiji je u Kleine Brogelu zabilježena visoka temperatura od 39,9 °C, čime je postavljen novi rekord za najvišu temperaturu zraka ikada izmjerenu u toj zemlji.

Unatoč rekordnoj vrućini tijekom srijede, najtopliji dan ovog vrućeg vala očekuje se u četvrtak, kada je za Pariz predviđena temperatura od 41 °C. To bi srušilo trenutni temperaturni rekord grada od 40,4 °C, u Parc Montsourisu, postavljenom prije više od 70 godina.


Također, nove rekordne temperature zraka moguće su danas u nekoliko glavnih gradskih područja, uključujući Pariz, Bruxelles i Amsterdam.

Unutrašnjost Španjolske također će još nekoliko dana trpjeti intenzivne vrućine. Očekuje se visoka temperatura zraka od 38 °C tijekom četvrtka, što bi rezultiralo sedmodnevnim udarom takvih temperatura zraka.


Ujedinjeno Kraljevstvo također će se morati suočiti s brutalnom vrućinom jer će u četvrtak sigutno pasti novi temperaturni rekord u zemlji. Trenutni je 38,5 °C.

Sličan sadržaj