Postupno sve toplije, ali ne i posve stabilno | Od četvrtka i konkretnija kiša


Foto: Dražen Suvić

Nakon zimske epizode početkom kalendarskog proljeća, uspostavom djelomične stabilizacije vremena, vrijeme se vratilo u temperaturne okvire primjerenije kraju ožujka.

Jutra su još uvijek svježa ili hladna, a mjestimice je bilo i pojave mraza ovih dana, dok je danju postupno sve toplije vrijeme, osobito uz prisustvo sve češćeg sunca.
Minimalci su i jutros u PGŽ bili dosta niski. U Pargu je izmjereno -3°C, Rijeci 4, Omišlju i Rabu 5 te Malom Lošinju 6°C

Na vrijeme i dalje utječe ciklona iz južnog Jadrana koja se sporo popunjava i odmiče, zbog čega je tlak u porastu, ali i dalje ispod normale.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru je bar djelomice sunčano, dok je oblačnije prema jugu Hrvatske, bliže cikloni, gdje ima i mjestimične slabe kiše. Temperature su oko prosjeka za doba godine, na Kvarneru od 11 do 15°C, a u Gorskom kotaru 5 do 7°C (mjerenje od 14 sati, DHMZ).

Stabilnije vrijeme u PGŽ potrajat će sve do četvrtka, kada bi ipak trebala stići i konkretnija kiša, što znači da trenutno postoji mogućnost i da blagdanski vikend prođe u tom tonu, o čemu ćemo još izvještavati.

Do srijede promjenjiva naoblaka, a malo kiše može pasti u Gorskom kotaru tijekom utorka i srijede, kao i na riječkom području, poglavito krajevima bliže granici sa Slovenijom.
U srijedu će ojačati vjetar južnih smjerova te najaviti konkretniju promjenu od četvrtka.

Sličan sadržaj