Umjereno jak potres kod otoka Krka

363108.local
U srijedu, u 00:23h, šire područje oko Rijeke zatresao je potres čija je magnituda od 2.9 stupnjeva po Richteru. Epicentar potresa bio je kod sjevernog dijela otoka Krka, 14 km jugoistočno od Rijeke, a radi se o vrlo plitkom potresu, koji je nastao na samo 2 km dubine u moru.

Prema dojavama koje primamo s otoka Krka potres se osjetio prilično snažno i uznemirio stanovništvo, a nakon njega zabilježen je i niz manjih podrhtavanja. Osjetio se na širem riječkom području, a za sada nema dojava o mogućoj materijalnoj šteti.

Ovo je drugi potres u samo nekoliko dana. Prvi se dogodio 2. ožujka, s epicentrom u riječkom zaleđu, a magnituda mu je bila 1.4 stupnja po Richteru.

Službeni IZVJESTAJ :
Danas 05. ožujka 2014. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres kod Rijeke. Potres se dogodio u ponoć i 22 minute, s epicentrom 16 km južno-jugoistočno od Rijeke u moru. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na otoku Krku i okolici. (gfz.hr)

Slika: EMSC-CSEM

Sličan sadržaj