Potresi u Gvatemali i na Kubi / Treslo se i podmorje otoka Visa


GVATEMALA
Jak potres od 5.5 stupnjeva po Richteru pogodio je Gvatemalu u subotu ujutro po lokalnom vremenu, a prema posljednji saznanjima nije bilo žrtava, dok je zabilježena tek manja materijlna šteta.
Epicentar potresa bio je 154 km zapadno od glavnog grada Guatemala Citya, dok je potres nastao na dubini od 100 km/h.

KUBA
U četvrtak popodne po lokalnom vremenu potres je pogodio i Kubu, a registrirana je magnituda od 5.1 stupanj po Richteru. Epicentar je bio 180 km istočno od prijestolnice Havana, trajao je 30 sekundi, a osjetio se i na Floridi, u SAD-u. Također je prošao bez posljedica.

POTRESI KOD VISA I BJELOVARA (GFZ.HR)
10. siječnja 2014. godine u 13 sati i 32 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15-ak km sjeverozapadno od Visa u moru. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru a intenzitet u epicentru V stupanj Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na Visu.

10. siječnja 2014. godine u 7 sati i 52 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 10-ak km sjeverno-sjeveroistočno od Bjelovara. Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. U 8 sati i 1 minutu zabilježen je još jedan slab potres 10-ak km sjeveroistočno od Bjelovara. Magnituda tog potresa iznosila je 1.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Sličan sadržaj