Povratak hladnoće u dijelove Sjeverne Amerike

Polarni vrtlog koji se glavninom nalazi na jugu, još će jednom vratiti hladnoću na srednji zapad i sjeveroistok Američkog kontinenta.
Nadolazeći hladni zrak prvo će zahvatiti Srednji zapad u nedjelju navečer, a zatim se očekuje da će se proširiti na istočni dio Amerike do utorka navečer. Hladnoća će se zadržavati između tih dviju regija, a dnevne će se temperature tijekom utorka kretati ispod nule na području Minnesote i St. Lawrence doline. U Minnesoti se očekuje da će najhladnije biti u ponedjeljak navečer, kad bi se temperature mogle spustit do -20°C ili čak i niže. Tijekom utorka u St. Lawrence dolini moguće je i do -10°C.

Dobra vijest je da ovu hladnoću neće pratiti snažan vjetar kao na početku mjeseca, ali hladnoća će biti dosta jaka da ponovno može doć do smrzavanja ljudi, posebno beskućnika. Savjetuje se ljudima koji imaju stoku i životinje na otovorenom da im osiguraju adekvatan zaklon.

Zbog hladnoće moguće je da dođe do odgode školske nastave, kao i do smrzavanja i puknuća vodovodnih cijevi. Stanovnici će puno više potrošiti na grijanje svojih domova.

Snijeg će se iz Dakote proširiti do sredine Atlantika, te istočno do Nove Engleske i prema jugu.

Od srijede se očekuje da će temperature koji stupanj porasti, ali do kraja mjeseca ostaje hladno.

Foto:AccuWeather.com

Sličan sadržaj