POŽAR KOD SPLITA STAVLJEN POD NADZOR

Veliki požar koji je sinoć buknuo u Sitnu Gornjem i Donjem, istočno od Splita, kojeg je cijelu noć gasilo 150 vatrogasaca, jutros je stavljen pod kontrolu, a gasitelji su ostali na požarištu sanirati ga i čuvati ga, doznaje se od vatrogasnih službi.

»Požar je od jutros od 8 sati pod nadzorom gasitelja a na teren su izišle čuvati požarište svježe vatrogasne snage koje su zamijenile vatrogasce koji su se cijelu noć hrvali s vatrenom stihijom«, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

Dva kanadera, koja su jutros pomagala u gašenju ovog požara, zadržana su u pričuvi da ih se ponovno angažira ako se u slučaju jačanja vjetra vatrena stihija ponovno rasplamsa,, kazao je Glavina.

Ponovio je da je u požaru, koji je gasilo 150 vatrogasaca, noćas izgorjelo oko 150 hektara borove šume, niskog raslinja i maslinika.

Zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević je izvijestio kako je u noćašnjem požaru izgorjela jedna velika plantaža maslina te je učinjena velika materijalna šteta.

»Glavni prioritet nam je bio obraniti kuće da ih ne zahvati požar i u tomu smo uspjeli, ali nismo bili u prilici doći na područje tog maslinika«, pojasnio je Kovačević.

Prema svjedočenjima vatrogasaca vatrena stihija je noćas okolo Sitna Gornjeg i Donjeg te Srinjina bila duga oko 10 kilometara i to je najveći ovogodišnji požar na području Splitsko-dalmatinske županije. (HINA)

Foto: Dnevnik.hr

Sličan sadržaj