PRED NAMA VRLO KIŠAN VIKEND, MOGUĆNOST STABILIZACIJE POČETKOM LIPNJA


Zanimljiv je današnji komentar jedne naše posjetiteljice na facebooku: “Vrijeme se s nama posvađalo.” Možete to tumačiti i na taj način, jer smo već danima pod izrazito nestabilnom atmosferom, pljuskovi su svakodnevica, jučer ih je bilo nešto manje, a danas su opet bili nešto intenzivniji. Prognoze kažu da će situacija po pitanju kiše biti još gora od četvrtka navečer pa gotovo cijeli vikend.
Ovakav scenarij pratimo već neko vrijeme i nimalo se ne mijenja, unatoč skepticima koji nisu vjerovali crtarijama prvenstveno modela ECMWF. Govoreći za riječko područje prognoze ovog modela u potpunosti se ostvaruju i ovaj tjedan će biti promjenjiv i nestabilan uz povremene izrazite kišne epizode, kao što je slučaj za vikend.
Uz toliku količinu kiše niti temperature neće biti odveć visoke, uglavnom ispod prosjeka za doba godine.
Dugoročnih promjena ima na vidiku, a one ukazuju na mogućnost stabilizacije s prvim danima lipnja, ali kako je do toga gotovo 7 dana, uzmimo to s mogućnošću promjene.
Ono što je bitno je da je posebno na riječkom području izgledan vrlo kišovit vikend, a hoće li se možda ljeto stidljivo pojaviti u novom tjednu, saznajte kao i uvijek na ovim stranicama.
Naslovna grafika: meteo.hr

Sličan sadržaj