PRIPREMITE KIŠOBRANE: STIŽE TIPIČNO RIJEČKO VRIJEME


Od nedjelje do petka riječko područje i pojedini djelovi obale i otoka, kao i Gorskog kotara imat će gotovo svakodnevnu kišu.

Tome pogoduje trenutan raspored sustava nad Europom, s posebnim naglaskom na ciklone na Atlantiku, ali i anticiklonu nad jugom Europe. Ciklone na Atlantiku povremeno će isporučiti koju pošiljku vlage do Sredozemlja, međutim, anticiklona će priječiti jači dotok vlage tom području.

S obzirom na poziciju i reljef, a i činjenicu da ćemo se nalaziti na rubu anticiklone, dobivat ćemo i vlagu, posebno riječko područje.

U konstantnoj jugozapadnoj struji Rijeka će gotovo kontinuirano dobivati oblake s vlagom pa će kiša biti moguća svaki dan, od nedjelje do petka. Vrijeme će biti pretežno ili promjenjivo oblačno, a nešto više kiše po cijeloj županiji moguće je tijekom ponedjeljka i dijela utorka (slika: model Aladin, meteo.hr).
Ostalih dana, kiša će se uglavnom držati Rijeke i okolice te području Gorskog kotara bližem Rijeci. Osim toga nešto više kiše mogu dobiti i sjeverna područja otoka Krka i Cresa.

Najmanje oborine na južnim otocima, a oni će imati i najviše sunca od cijele regije. Temperature se tamo tijekom dana mogu popeti preko 20°C, dok se na području s oborinama očekuju temperature iznad 15°C, pa čak i u Gorskom kotaru.

Iako će temperature biti iznadprosječne, riječko područje idućih bi dana trebalo biti najhladnije u Hrvatskoj, uz planine.

Stabilizacija se vidi tek od petka, a do tada, ako ste u Rijeci, kišobran imajte uz sebe.

Sličan sadržaj