Prognoza vremena do kraja tjedna

Metcheck.com

Nakon što je dosadašnji dio listopada u PGŽ bio iznadprosječno mokar nastupilo je određeno zatišje. No ne zadugo, iako je prizemno nad našim područjem greben anticiklone, po visini se opet za sam kraj tjedna (vikend) mota nešto hladniji i vlažniji zrak tako da treba računati na povremene kišne epizode kako u Primorju tako i u Gorskom kotaru.

Ipak, treba istaknuti kako se ne očekuju tako velike količine oborine kao što je to bio slučaj u prvoj polovici listopada.

Već tijekom srijede se u riječkom zaleđu te u Gorskom kotaru uz povećanu naoblaku očekuje malo prolazne kiše, a tijekom vikenda posvuda na području PGŽ.

Srijedu pa i veći dio četvrtka će obilježiti vjetar prvenstveno na području Gorskog kotara, Ćićarije uz pojačan i jak jugozapadnjak, dok će na obalnom području biti slabog, u Kvarneriću do umjerenog južnog vjetra.

Temperatura u Primorju bez znatnije promjene dok bi u gorju zatoplilo, osobito tijekom jutarnjih sati. U nedjelju bi tamo ponovno osvježilo uz okretanje vjetra na umjerenu, ponegdje i pojačanu buru.


Ponedjeljak donosi samo prolazno smirivanje vremena, a tijekom utorka uz djelovanje Tirenske ciklone sa novim oborinama. Temperature zraka početkom tjedna bez veće promjene, sa odmicanjem ciklone ponovno nešto bure.

Sličan sadržaj