PROHLADNO SUBOTNJE JUTRO U GORSKOM KOTARU

Subota je u kombinacji s vedrinom i mirnom atmosferom ponegdje u Gorskom kotaru donijela osjetno niže temperature zraka. Izdvojit ćemo Sunger kod Mrkoplja, gdje je neslužbeno izmjereno 5°C.

Od ostalih gorskih predjela Platak je mjerio 7 isto kao i Delnice, dok je u Pargu izmjereno 9°C.
U zaleđu te uz obalu i na otocima očekivano su mjerene više temperature, ali Klana gotovo da je bila u rangu sa gorskim područjem. Izmjerena je najniža temperatura od 10°C. Slijede Čavle sa 12°C, u Njivicama na otoku Krku svježih 13°C kao i u Marčeljima. Tramontani izloženi Preluk koji je u 3:55 izmjerio udar od gotovo 12 m/s imao je najnižu temperaturu od 15°C. U Rijeci, postaja Pehlin 16°C, Dubašnica na otoku Krku i Poljane iznad Ičića isto tako. Na Kukuljanovu, na službenoj postaji u Rijeci, u Omišlju, Puntu i Malom Treskavcu na otoku Krku izmjereno je 17°C. Isto toliko mjerili su Selce i Cernik. U Rabu je jutros bilo 18°C, Cresu, Malom Lošinju i Baški na otoku Krku 19 ili 20°C. Ovime završavamo pregled temperatura i vremena ujutro.
Iz jutarnjeg pregleda je razvidno da ulazimo polagano u hladniji dio godine jer se unatoč suncu tijekom dana zrak stigne dovoljno ohladiti da noć i jutro budu svježi.

Subota je na većem dijelu Kvarnera pretežno sunčana, izuzetak je samo riječko područje, gdje ima prolazne naoblake. Osim Rijeke, s oblacima se druži i Gorski kotar.
Temperature u 14h u gorju su uglavnom bile između 21 i 22°C, dok je na Kvarneru i do 28°C, ako isključivo gledamo službene postaje DHMZ-a.

Nedjelja će po vremenu i temperaturama biti vrlo slična suboti pa je naš prijedlog da iskoristite dan za more, jer s ponedjeljkom Gorskom kotaru stiže malo kiše, Kvarneru bura s kojom će temperatura mora, koja je trenutno 20-22°C opet pasti.

Foto: Jutros u Sungeru
Marko Krema

Sličan sadržaj