Promjena vremena u Istri donijela mjestimice olujan vjetar, u Dalmaciji jako grmljavinsko nevrijeme

Centar sredozemne ciklone u noći s ponedjeljka na utorak premještao se s područja sjeverne Italije na područje Jadrana. Pri prolasku su zabilježeni jači grmljavinski pljuskovi, a bilo je i jakih udara vjetra.

Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Dalmaciju, točnije, Biograd na Moru te Pakoštane. Oborinske vode poplavile su ulice, a voda je ponegdje prodrla i u prizemne prostorije. Vatrogasci su imali brojne intervencije.
U Pakoštanima je veliki problem predstavljala i plima koja je bilo izražena zbog niskog tlaka. More je poplavilo niz objekata na rivi.

Najviše oborina je dobila Dalmacija, ponegdje do 50mm. Kvarner je s oborinama bio vrlo raznolik, tako da su na Kvarneru zabilježene oborine od 2mm do 22mm.
Najviše kiše palo je na Malom Lošinju 22mm, Baška 15mm, Krk(Treskavac) 13mm, Cernik 9mm, Rijeka i Njivice po 8mm, Cres i Poljane 6mm, Kosi i Pehlin 4mm. Istra je također vrlo raznolika po pitanju oborina. Najviše je izmjereno na postaji Buzet 19mm.

Utorak i srijeda nam još nose oblačno vrijeme uz mogućnost za oborine. Od četvrtka stabilnije i ponovno uz visoke temperature zraka.


Dolazak nevere nad Lošinj
Foto: Sandro Puncet

Grmljavinsko nevrijeme s prolaskom fronte

Radarska animacija oborina

Naslovna fotografija: Goran Gajić/RIMETEO
Foto: Sandro Puncet

Sličan sadržaj