Promjenjiv i nestabilan vikend iza nas

Ilustracija, Đorđe Dokmanović

U vikendu koji je iza nas mogli su uživati zaljubljenici u sivilo, pretežno oblačno vrijeme, kišu, koja je lokalno bila i izraženija, te relativno toplo vrijeme. Temperature zraka uglavnom su bile oko prosječnih za doba godine.

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva izraženijih grmljavinskih nestabilnosti bilo je na pulskom području te na moru oko južnih kvarnerskih otoka, što je zabilježeno i s otoka Lošinja.

S Lošinja, Sandro Puncet

Početak novog tjedna ne donosi prevelik odmak od prethodno opisanog vremena. Ponedjeljak je započeo s pretežno do potpuno oblačnim vremenom, uz mjestimičnu kišu, uglavnom na širem riječkom području te dijelu Gorskog kotara.

Satelitski prikaz stanja naoblake

Prema službenim podacima DHMZ-a u 8 sati, u protekla 24 sata najviše kiše palo je u Puli – 34 mm. Slijede Crikvenica i Zavižan s 33 mm, Rijeka 27 mm, Pazin 23 mm, Malinska i Senj 22 mm, Mali Lošinj 21 mm, Begovo Razdolje i Krk 20 mm, Rab 19 mm, Gospić 13 mm, Delnice 10 mm…

Dugotrajnijoj stabilizaciji vremena te prvim ljetnim vrućinama koje toliki prizivaju, u ovom tjednu se još ne treba nadati.

Sličan sadržaj