Promjenjiv utorak: Pahulje stigle i do riječkog Korza

11119705_423197544522021_4071785454298421459_n

I tijekom utorka nastavilo se prohladno i promjenjivo oblačno vrijeme. Nešto snijega palo je mjestimice u Gorskom kotaru, a zanimljivo je za spomenuti da je vrlo malo snijega palo i na području riječkog zaleđa uz granicu sa Slovenijom, gdje se i vrlo malo zabijelilo po travi i automobilima. Pahulje su čak došle i do riječkog Korza, kao posljedica povećane naoblake i bure koja je i danas prisutna, no glavnina se premjestila prema Dalmaciji, gdje su brojne zabrane i ograničenja u prometu.

Ono što je obilježilo Uskršnji ponedjeljak je svakako spuštanje snijega na istočno riječko zaleđe. Fotografiju koju možete vidjeti na vrhu, snimili smo na području Križišća. Doslovno se radi o snježnoj mećavi.

Snijeg se spustio nisko i u zaleđu Dalmacije i to na sam Uskrs, a zabijelila se i Vidova zora na Braču. Rekorder je Sv. Jure na Biokovu koji je dobio preko pola metra novog snijega.

U utorak u 8h, Begovo Razdolje je dojavilo 24 cm, Gospić 1 cm, Udbina 2 cm, a Zavižan 90 cm snijega.

Slijede topliji dani sa sve više sunca do kraja tjedna, tako da zimskim temperaturama i zimskim obilježjima vremena polako dolazi kraj.

Detalje za PGŽ već smo pisali unutar ove VIJESTI.

Foto: Goran/RIMETEO

Sličan sadržaj