Bura ometa promet, snijeg u Gorskom kotaru, slaba susnježica i snijeg na riječkom području.


Naši krajevi nalaze se pod utjecajem ciklone koja se trenutno nalazi nad središnjom Italijom, ali koja će se premještati prema jugu kako noć bude odmicala.

Već su počele prve poteškoće zbog bure. Zbog jakih udara vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kampprikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II.skupinu vozila).
Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, ali zabrane prometa nema ni za jednu skupinu vozila.

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, dok magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru. Posebice skrećemo pozornost na dionice autocesta A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.
Zbog niskih temperatura moguća je poledica pa treba biti dodatno na oprezu.

Na riječkom području dolazi do pojave slabe susnježice ili snijega, posebno prema zaleđu. U Gorskom kotaru je vrlo hladno. Delnice su na -6°C, u zaleđu Rijeke oko 1°C, u Rijeci temperatura još uvijek previsokih 4°C, a na južnim otocim i do 9°C.

Prije nego ciklona potpuno odmakne još će bit šanse za povremene vrlo slabe oborine na Kvarneru.

Naslovna: kamera na Tuhobiću, HAK

Sličan sadržaj