PRVO HLADNO JUTRO ZA NAMA, VEČERAS I NOĆAS TEMPERATURE JOŠ NIŽE!

Četvrtak je donio prvo hladno jutro u sklopu prodora hladnoće sa sjevera. Temperature su se u Gorskom kotaru, ali i riječkom zaleđu približile jako nuli, a ni u Rijeci na 7°C nije bilo baš toplo. Jug županije bio je najtopliji pa se najniža jutarnja temperatura penjala i do 13°C.

Danju je bilo pretežno sunčano, ali unatoč suncu zadržalo se svježe, a u gorju i hladno vrijeme. Delnice su u 14h mjerile samo 6°C uz oblake, Parg 7 uz sumaglicu, u Rijeci je bilo 15°C, a na otocima i do 19°C.

Dok ovo pišemo temperature su prilično niske za doba godine. U Rijeci uz buru 12°C, a do petka ujutro temperatura bi možda mogla pasti i do 5°C. U riječkom zaleđu i Gorskom kotaru bit će još hladnije, Gorski kotar može do jutra na mrazištima pasti i na -5°C, a u riječkom zaleđu možda padne i prvi ovosezonski minus.

Nakon hladne noći i jutra u petak, danju nas čeka pretežno sunčano vrijeme, možda magle bude u kotlinama Gorskog kotara. Doći će i do postupnog porasta naoblake zbog približavanja utjecaja ciklone iz Sredozemlja, koja na vrijeme djeluje od subote.
To znači pozdrav sa hladnoćom, bar za sada…

Foto: Gordana Kvajo

Sličan sadržaj