RASTU VODOSTAJI RIJEKA | Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice

Zbog poplava, mnogi koji žive uz rijeke noćas nisu spavali, branili su svoje kuće od prodora vode. Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice, gdje je zbog nabujale Une proglašeno izvanredno stanje. 

Vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici jutros u 4 sata premašio je očekivanih 455 centimetara. Na terenu su dobrovoljno vatrogasno društvo, Stožer civilne zaštite, Crveni križ, očekuje se i dolazak 30 vojnika. Pomažu mještanima koji i dalje podižu zečje nasipe kako bi spasili okućnice i imovinu.

Građani Hrvatske Kostajnice na posao su jutros išli čamcem i u pratnji vatrogasaca. Najdramatičnije stanje je u Ulici Davorina Trstenjaka, Unskoj ulici i Kavrlji. Poplavljena je cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno. Voda je već prodrla u nekoliko kuća.

Vodostaji karlovačkih rijeka i dalje rastu. Kroz Karlovac prolazi vrhunac vodenog vala. Vodostaj Korane u 8 sati bio je 781 centimetar pa je zbog toga proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave. Rijeka Kupa je nekoliko centimetara niža te su zadržane izvanredne mjere.

Naslovna: ilustracija// Izvor podataka: HINA/HRT

Sličan sadržaj