Regija pod ledenim plaštom: U BiH izdano upozorenje, u Srbiji danas i do -16!


Na Pešterskoj visoravni u jugozapadnoj Srbiji jučer je zabilježena najniža temperatura u toj zemlji, potvrđeno je iz Meteorološke stanice Sjenica, javlja Al Jazeera Balkans.

Prema riječima meteorologa Hatiba Hodžića u mjestu Karajukići bunari, na Pešteri je izmjereno minus 32 stupnja Celzijeva, prenosi Anadolija.

“U Karajukući bunarima, gdje je 1981. godine zvanično izmjerena najniža temperatura u bivšoj Jugoslaviji, čak minus 39 stupnjeva, jučer je bilo minus 32,1 stupnjeva, a u Sjenici minus 26,2 i time je bila najhladniji grad u Srbiji”, rekao je Hodžić.

Pešterska visoravan ujedno je jučer bila i najhladnije mjesto u regiji.

Slično vrijeme u Srbiji očekuje se za vikend i tokom narednih dana. U Beogradu je danas je hladno i oblačno vrijeme, a temperatura je minus četiri stupnja Celzijeva.

U Srbiji će prema najavama meteorologa danas biti slabih padalina i ponegdje je večeras moguća ledena kiša. Za razliku od prvog dana 2015. godine temperatura je viša za pet do sedam stupnjeva.

Jutros je najniža temperatura izmjerena u Leskovcu, i to minus 14. Temperatura će se u Srbiji tijekom dana kretati od minus 16 do minus šest, a u nekom predjelima na sjeveru zemlje dostići će i do plus četiri stupnja Celzijeva, najavljeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Srbije.

Narančasti meteoalarm za BiH

Upozorenje Meteoalarma zbog izrazito niskih temperatura u većem dijelu Bosne i Hercegovine trajat će još danas, a sutra se očekuju nešto više temperature.

Narančasti meteoalarm znači opasno vrijeme i prognozirane neuobičajene vremenske prilike. Jutros je u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne bilo pretežno oblačno.

U ostalim područjima je vedro uz malo do umjerenu naoblaku, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod. Najhladnije je bilo u Bugojnu gdje je izmjereno minus 11 stupnjeva Celzijevih, a u Sarajevu minus 8.

Izvor: index.hr
Naslovna foto: FAH

Sličan sadržaj