Kiša i snijeg od Velike Britanije do Njemačke

Prvi vikend u 2015. godini će biti vrlo aktivan po pitanju oluja. Jaka oluja proteže se od Velike Britanije do Njemačke. Oluja će zahvatiti Irsku, Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Slovačku, Mađarsku te dio jugoistočne Europe.

Oluja se već razvili nad Irskom, a tijekom subote će djelovati nad Walesom i Velikom Britanijom. Najviše oborina pasti će u obliku kiše. Neki gradovi mogu dobiti nekoliko centimetara snijega, poput Leeds i Sheffielda.

Oluja će se kretati dalje prema Belgiji te sjevernoj Francuskoj, ali bez puno zanimljivosti. Dalje prema Njemačkoj kišu će zamijeniti snijeg na višim visinama. Većina regije očekuje do 15 cm snijega. U Alpama može pasti i do pola metra novog snijega.
Gomilanje hladnog zraka u Češkoj će dati prve oborine u obliku snijega, što uključuje i glavni grad Prag. Sve će se to u ovom dijelu Europe dešavati do subote poslijepodne.

U drugom dijelu nedjelje snijega još uvijek može biti u dijelu Češke i Poljske, a najviše snijega se očekuje u Slovačkoj. Nedjelja navečer je “rezervirana” za snijeg u Mađarskoj, zapadnoj Ukrajini te Rumunjskoj.
Nakon preseljenje kroz Alpe oluja će izgubiti većinu snage, tako da se na području Balkana očekuje samo kiša.

Foto: Accuweather

Sličan sadržaj