Rijeka dočekala prvi vrući dan i treću tropsku noć

Skyline webcams

Srijeda je u mnogim krajevima Hrvatske bila najtopliji dan godine, pa tako i u Rijeci u kojoj je prema podatku DHMZ-a izmjerena najviša dnevna temperatura od 30.5 °C, što je u klimatologiji definicija vrućeg dana. Osim Rijeke, na službenim postajama u PGŽ mjerene su isto visoke temperature zraka.

U Malom Lošinju izmjereno je također 30.5 °C, što je najviše do sada u godini, ali i četvrti vrući dan, jer je od 9. do 16. lipnja temperatura četiri puta dosezala ili prelazila 30° C. Zanimljivo, Rab je do sada u lipnju također imao četiri vruća dana, ali u srijedu je najviša dnevna temperatura bila tek 28.3 °C, dok je 10. lipnja izmjereno 31.6 °C.

Vrlo toplo vrijeme stiglo je i u gorje, pa je u Pargu, u srijedu 16. lipnja izmjerena najviša dnevna temperatura od 25.0 °C, što je najviše do sada u godini.

Vrućina tijekom dana znači da se noću zrak na Kvarneru uz obalu i na otocima teže ohladi. Zbog toga je nakon vrućeg dana u srijedu, uslijedila tropska noć, gdje se minimalna temperatura nije spustila ispod 20 °C,

Idući dani ne donose popuštanje vrućina, jedino što će atmosfera biti nestabilnija. Više u video prognozi.

Sličan sadržaj