S novom frontom zimska bura i pad temperature

Ljeto bez vrućina na snazi je do daljnjega. Potvrđuje to i najnovija sezonska prognoza izdana od strane Europskog meteorološkog ureda iz Readinga, koja upućuje na to da bi možda čak i srpanj mogao biti s temperaturama nižima od prosjeka.

Ne trebamo otići u dalju budućnost da bi vidjeli da će već iduće noći preko našeg područja premjestiti se hladna fronta koja će donijeti prvenstveno pad temperature i olujnu pa i orkansku buru, a tek zatim u drugom planu oborine koje će većinom biti u manjim količinama ili ih možda čak i neće biti.

IstraMet

Modeli kažu da će bura u prvom dijelu dana puhati na udare i do 45 m/s, lokalno i preko toga, a oborine biti većinom do 10 mm, samo lokalno i više od toga.
Fronta će najviše oborina donijeti Sloveniji, gdje će mjestimice pasti i 50 mm kiše.

Pad temperature bit će dosta izražen, posebno u planinama pa će na 1500 metara visine biti tek oko 5°C. Na Kvarneru će temperatura pasti većinom za oko 5°C, a u gorju i 10-ak °C.

Fronta će se brzo premjestiti pa već od kasnih prijepodnevnih sati očekujemo razvedravanje kao uvod u nastavak normalnog ljeta bez većih vrućina.

Sličan sadržaj