Fronta u petak donosi buru i osvježenje, za vikend stabilizacija

U petak nas očekuje nailazak fronte u sklopu utjecaja ciklone kod Genove na naše područje pa će atmosfera iznad naših krajeva biti nestabilna.

DHMZ

Tijekom ranih jutarnjih sati i sredinom dana za vrijeme prolaska fronte, očekuju nas periodi slabe i umjerene kiše, lokalna područja i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u zaleđu Rijeke i Gorskome kotaru. Otoci Kvarnera trebali bi dobiti najmanje oborina, a neka područja mogla bi proći i suha.

Do jutra tiho, a zatim slijedi postepeno jačanje bure koja bi sredinom dana trebala uhvatiti umjerenu jačinu, niže kod Senja i u Velebitskom kanalu i jaku s olujnim udarima. U Gorskom kotaru slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 16 – 21°C, uz more do 24°C, a u Gorskom kotaru 13 – 18°C. Tijekom dana nakon prolaska fronte na Kvarneru 21 – 26°C, na krajnjem jugu Kvarnera do 28°C, a u Gorskom kotaru gotovo identično kao ujutro 14 – 19°C.

Subota u znaku stabilizacije vremena, od sredine dana bi se naoblaka trebala potpuno razići. Bura na Kvarneru umjerena, a popodne u slabljenju. Nedjelja stabilna i sunčana uz porast temperature.

Sličan sadržaj