S pristiglom naoblakom palo i malo kiše | Idućih dana slično vrijeme

Iznadprosječna toplina u listopadu nastavlja se i dalje. Na vrijeme djeluje anticiklona s centrom na sjeveru Europe, ali je do promjene došlo u zapadnom Sredozemlju do kojeg su stigli bivši uragani Leslie i Michael, ili bolje rečeno njihovi ostaci.

Zbog toga su i do našeg područja već tijekom nedjelje počeli pristizati oblaci, a u ponedjeljak je mjestiice čak i bilo vrlo malo kiše. Postaja u Rijeci službeno nije zabilježila kišu ni u tragovima, iako je u poslijepodnevnim satima palo i par kapi kiše.

Mjerne postaje u Pargu, Rabu i Malom Lošinju imale su izmjerenu čak i poneku decimalnu jedinicu kiše. U Pargu je izmjereno 0.6, Rabu 0.4, a Malom Lošinju 0.1 mm.
Van PGŽ u Senju je izmjereno i 2 mm, isto kao i u Gospiću i Ogulinu, a još više na Zavižanu, 4 mm kiše.

Pogled na sinoptičku sliku jamči nastavak sličnog vremena i u nastavku ovog tjedna, bar do petka. Na prognostičkim kartama vidljiva je svakodnevna promjenjiva naoblaka, uz mogućnost mjestimične vrlo slabe kiše, a nije isključena ni mogućnost mjestimične magle. Temperature će i dalje biti iznadprosječne, a njihov pad moguć je tek iza 20. listopada.

Sličan sadržaj