SAD: Novi val hladnoće u sljedećem tjednu izgledan na Srednjem Zapadu; skijališta ranije otvorila sezonu


Nakon vikenda sa rekordnom hladnoćom i snijegom, novi val hladnoga zraka izgledan je u sljedećem tjednu. Prije prodora hladnoga zraka očekuje se porast temperatura zraka. Potkraj ovoga tjedna očekuje se prodor vlažnijeg zraka, ali ipak ne tako izražen kao za vikend. Uz kišu očekuje se i snijeg. Očekuje se i jačanje vjetra, osobito na području Velikih jezera. Jugoistočnu obalu jezera Michigan očekuju i veliki valovi.

Jači kišni val se očekuje potkraj četvrtka oko Teksasa i duž atlantske obale. Kiša neće zaobići ni Atlantu, Sjevernu Karolinu, Washington, New York i Boston.

U noći na petak oluja će postupno ojačati i premjestiti se na dijelove sjeverne Nove Engleske i veći dio Kanade. Ipak na tom području ne očekuju se nove snježne nevolje. Hladan zrak će pogurati vlagu prema središnjim i južnim Apalačanima, gdje se očekuju nove količine snijega.

Kako oluja bude odmicala, uz još dovoljno hladnoga zraka postoji mogućnost i da područja duž granice sa Kanadom dobiju snijeg.

Meteorolozi upozoravaju da bi od sredine slijedećeg tjedna mogao uslijediti dugotrajniji prodor hladnog zraka. Temperature će se nad Srednjim zapadom osjetno sniziti, dok će se taj prodor ipak manje osjetiti na području od Apalačana do atlantske obale.


Ova hladnoća slijedećeg tjedna ide u prilog skijalištima na jugoistoku, koja su ranije nego inače otvorila sezonu. Skijaško odmaralište Sugar Mountain u Sjevernoj Karolini, uz stvaranje umjetnoga snijega, tijekom vikenda dobilo je i prirodnih 10 centimetara snijega što je bilo dovoljno za početak skijaške sezone. Sugar Mountain službeno je otvoreno 2. studenog što je drugi naraniji dan otvaranja. Prije dvije godine sezona je započela 31. listopada.

Na sjeveru, u Novoj Engleskoj otvorena su dva skijališta.

Foto: AccuWeather.com

Sličan sadržaj