Slijedi manja promjena pa do vikenda vrlo toplo, za vikend i vruće

201607051300-IR-EUR-MR-M

Nakon fronte u nedjelju koja je dobrom dijelu zemlje donijela i osjetniji pad temperatura, vrijeme se opet stabiliziralo, a temperatura porasla. Zbog bure, temperatura mora malo je pala, ali sve u svemu brzo se vratilo ljeto, ali ne i veće vrućine na većini područja.
Iznimaka uvijek ima pa su tako tijekom ponedjeljka bili najtopliji Šibenik s 34°C te Ploče, Hvar i Split s 33°C.

U PGŽ je prošlo bez većih vrućina. Najtopliji su bili Rab i Mali Lošinj s 31°C, Rijeka s 30°C, a u Pargu je čak bilo i svježe uz najvišu dnevnu temperaturu od 21°C.

Nova manja promjena već je prešla Alpe (naslovna slika) i utjecat će na vrijeme tijekom srijede, a posebno zaleđe obale te gorska područja mogu od ovog poremećaja dobiti i nešto kiše. Ponovno će zapuhati bura i sjeveroistočnjak te će i osvježiti, posebice u gorju.

Promjena će biti kratkog daha jer se već od poslijepodnevnih sati srijede očekuje sunčano vrijeme. Tijekom četvrtka i petka petka još temperatura na Kvarneru uglavnom do 30°C, uz naznaku da će još u prvom dijelu četvrtka biti bure, a zatim će se poslijepodne i vjetar smiriti.
U Gorskom kotaru nakon promjene svježije vrijeme, temperatura 20°C ili malo iznad uz dosta sjeveroistočnog vjetra.

U subotu i nedjelju vraća se vrućina na Kvarner, temperatura će rasti i do 33°C, dok se u gorju očekuju temperature preko 25°C.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj