Snažni tropski ciklon Cebile na Indijskom oceanu | Na Atlantiku tri uragana iz prošle sezone među pet najskupljih u povijesti SAD-a

Nasreću, van dohvata je bilo kakvog kopna, jer da nije tako, trenutno bi vladala evakuacija stanovništva. Tropski ciklon Cebile kreće se južnim dijelom Indijskog oceana, a trenutno ima snagu 4. kategorije. Očekuje se da će u iduća 24 sata oslabjeti, ali do bitnijih promjena neće doći, tako da će ovaj snažni cikloni postati samo dio godišnje statistike.

Za razliku od tog ciklona, tri uragana s Atlantika iz prošle sezone, ostavili su dubljeg traga, ne samo po svojoj snazi, već i po posljedicama koje su ostavili iza sebe. Harvey, Maria i Irma ušli su među pet najskupljih uragana u povijesti na kopnu SAD-a.

Američki centar za uragane objavio je da na novoažuriranoj ljestvici prvo mjesto pripada Katrini iz 2005. godine, a njena šteta iznosila je 160 milijardi dolara. Na drugom mjestu je Harvey od prošle sezone uz štetu od 125 milijardi dolara. Mariji, također iz prošle godine) pripalo je treće mjesto uz materijalnu štetu od 90 milijardi dolara. Sandy iz 2012. na četvrtom je mjestu uz štetu od 70.2 milijardi dolara, dok se na 5. mjestu nalazi Irma, još jedan uragan iz 2017. godine. Materijalna šteta od Irme iznosi 50 milijardi dolara.

Naslovna: Predviđeno kretanje i snaga ciklona Cebile u idućih pet dana | wunderground.com

Sličan sadržaj