Snijeg paralizirao Sloveniju: Prijeti izlijevanje rijeka i poplave, proglašena opasnost od lavina

Slovenija: Zbog obilnog snijega teškoæe u prometu, desetak tisuæ
Sjeveroistočni dio Slovenije zadnjih je dana pogođen nevremenom i pljuskovima, a od nedjelje do ponedjeljka ujutro na području Maribora, Ptuja i Murske Sobote palo je u prosjeku 70 litara kiše na kvadratni metar, dok je u Alpama i dalje velika opasnost od snježnih lavina.

Tijekom jučerašnjeg dana u sjeveroistočnim krajevima zemlje bilo je više intervencija vatrogasaca i drugih službi, a i danas prijeti opasnost izlijevanja manjih rijeka jer se do večeri očekuje dodatnih 30 litara oborina po kvadratnom metru.

Lavine, poplave, izlijevanje rijeka…

Zbog novog snijega koji je pao zadnjih dana i dalje je u visokom gorju na snazi proglašena opasnost od lavina, osobito u Julijskim alpama, odnosno na planinama višim od 1700 metara.

Mrazom, snijegom i poplavama ugrožene krajeve popodne će posjetiti ministar poljoprivrede Dejan Židan, koji je rekao da su po prvim procjenama prošlotjedni mraz i snijeg nanijeli velike štete u vinogradima i na poljima, a osobito u voćnjacima, te da je šteta u nekim dijelovima zemlja 90-postotna, ali je još treba precizno utvrditi.

Izvor: HINA

Sličan sadržaj