SNIJEG U GORSKOM KOTARU, NA UČKI, DALMATINSKIM PLANINAMA

Severina je očito bila vidovita kad je “vidjela snijeg u maju”. Šalu na stranu, i mi smo ga vidjeli, a za to je zaslužna ciklonalna aktivnost na našem području u kombinaciji sa prodorima hladnijeg zraka sa sjevera Europe.
Rano jutros tako je padao u Gorskom kotaru uz stvaranje snježnog pokrivača pa je jutros Crni Lug izmjerio 2 cm, a Zavižan 20 cm. Snijeg je padao i na Učki, na pojedinim mjestima i 15 -ak cm, a zabijelile su se dalmatinske planine. Ovo se prvenstveno odnosi na Mosor, dok za Biokovo i Kamešnicu to i nije neko čudo zbog nadmorske visine.
Posvuda je osjetno zahladilo, primjerice u nedjelju ujutro u Rijeci izmjereno je samo 6°C, dok ni mediteranski Split danas nije dosegnuo niti 15°C.
U Rijeci i općenito na Kvarneru, i nedjelja je promjenjiv i nestabilan dan. Izmjenjuju se kišni periodi sa povremenim suncem, uz sveprisutnu naoblaku. U Gorskom kotaru palo je i do 30 mm oborine od ponoći, a na Kvarneru do 15 mm. Tijekom protekle noći grmljavinskih nestabilnosti bilo je i po Dalmaciji, uz pojavu funnel oblaka.
Bolju situaciju po trenutnim prognostičkim materijalima ne možemo vam obećati niti u novom tjednu, jer se vidi dosta kiše. A ni Britanci nam ne predviđaju iznadprosječno ljeto.
U nastavku pogledajte fotogaleriju nedjelje. Za naslovnu fotografiju pobrinuo se Hrvoje Babić, a snimljena je u Fužinama.

Čvor Delnice

Valentina Šikić

Sunger, Marko Krema

Goran / RIMETEO

Hreljin, Andrea Stojić

Elvis Čižmešija

Sličan sadržaj