Sredinom tjedna moguć snijeg u Gorskom kotaru, još jedan tmuran tjedan za Kvarner s povremenom kišom

12661926_1094861453878147_717074060117126_n

Glavna je to najava vremenskih prilika u vremenu koje tek predstoji. Na pogled na termometre i kroz prozor teško je zamisliti da se takvo što sprema, no prognostički modeli su sve usuglašeniji – snijeg koji će padati bit će prolaznog karaktera, ali opet dovoljan da vrati zimski ugođaj Gorskom kotaru.

Tom prodoru prethodit će vrijeme koje imamo i danas, tmurno s povremenim sunčanim razdobljima, a sve uz nešto kiše i nadprosječne temperature zraka. Tipično vremensko “ponašanje” za zonalno strujanje i jaku ciklonalnu aktivnost na Atlantiku.

Zahladnjenje će u srijedu početi pristizati s hladnom frontom sa sjevera koja će biti brza i dovoljno snažna da se u većem dijelu Gorskog kotara temperatura spusti dovoljno za padanje snijega. Prema današnjim prognostičkim materijalima, može pasti i 10-ak cm snijega.
Glavnina oborina očekuje se u noći sa srijede na četvrtak, a već tijekom jutarnjih sati četvrtka vrijeme će se brzo stabilizirati.

Stabilizacija će biti također prolazna jer već od petka navečer vrijeme ide opet na staro – tmurno, južina, povremena kiša, iznadprosječna toplina.

No, zimu nemojte nipošto otpisati…


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.

Naslovna: Dalibor Jud

Sličan sadržaj