SRIJEDA-NOĆ U PGŽ: PONOVNO I IZRAŽENIJI LOKALNI PLJUSKOVI / STIŽE STABILNIJI VIKEND


O kiši i pljuskovima tijekom srijede, počeli smo izvještavati od samog jutra, a promjenjivo vrijeme nastavilo se cijelog dana, uz novi jači oborinski val u večernjim satima.

U Riječkom zaljevu je negdje oko 18h došlo do naglog jačanja i razvoja olujnih oblaka, a sve je zatim išlo na šire riječko područje pa su lokalno ponovno pale veće količine kiše, i do 30 mm. Nevera je trajala kojih 2 sata, a zatim se vrijeme smirilo.

Četvrtak je osvanuo oblačan, ali s osjetno manje kiše koja je bila još lokalnija pojava, a oborinska masa premještala se uglavnom preko otoka. Osim što je kiše bilo osjetno manje, pala je i temperatura, jutros u 9h u gorju kretala se od 9 do 13, a ponegdje ni uz obalu nije bilo previše topline, od 12 na sjevedru do 18°C na jugu.
Dok ovo pišemo oko Učke se prati razvoj naoblake koji rezultira lokalnim pljuskovima na tom području. Još jedno područje s lokalnim nestabilnostima nalazi se oko Labina u Istri.

Što se oborina tiče, do kraja četvrtka i u noći na petak još će postojati mogućnost za organiziranije pljuskove, dok će će tijekom petka poslijepodne i subote pljuskovi biti mogući, ali i vrlo lokalni.
Petak i subota dat će nam i osjetno više sunca nego protekli dani pa će i termperature biti više.
Od nedjelje opet dolazimo pod utjecaj nestabilnijeg vremena, a modeli kažu da bi se sve uz manje prekide moglo odvući i na cijeli idući tjedan.
Dakle, ljeta više nema, a Goranima preporuka da u utorak dobro se zgriju jer bi s prolaskom fronte moglo osjetnije zahladiti i mjerit se tek oko 5°C tijekom dana.

Foto. Branka Mirčić

Sličan sadržaj