STIGLA FRONTA | U PGŽ od kratkih rukava do snijega, sve u par sati

Platak, foto: Semra Aziri

Hladna fronta sa sjeverozapada Europe promijenila je vremenske prilike kod nas od onih koje su više nalikovale ugodnoj proljetnoj toplini do zime, sve u par sati.

Prije fronte, skupljala se toplina s južne strane sustava te je u najtoplijem dijelu dana temperatura u PGŽ mjestimice porasla gotovo do 20°C, a bilo je i sunčanih razdoblja.

S približavanjem fronte u srijedu poslijepodne temperatura je počela padati, a naročito je taj pad bio izražen iza 15 sati, prvo u Gorskom kotaru, a zatim i drugdje.

Ubrzo je kiša zamijenjena snijegom pa već od 16 sati iz HAK-a upozoravaju na otežano prometovanje, a s padom temperature o mjestimičnoj susnježici javljaju nam i čitatelji iz viših djelova riječkog prigrada.

Fronta će brzo odmaknuti na jugoistok tako da će u četvrtak u prvom dijelu dana biti i pretežno sunčano, ali dinamično vrijeme pratit će nas i do kraja ovog tjedna.

https://rijeka.meteoadriatic.net/tjedan-s-dosta-kise-u-gorskom-kotar-ce-biti-i-snijega/?fbclid=IwAR1gXOtaY4V-Ia6tMZyfe7Y7qK7gfK6nuPtB7aHpAmov8iF65ZmoKFnen34

Sličan sadržaj