Stiže novi snijeg u Gorski kotar, na Kvarner mjestimice obilnija kiša

Tek što smo ispratili prošlu ciklonu i predahnuli malo od vremenskih uzbuđenja, spremaju se već nova.

Stiže nam nova Sredozemna ciklona uz oborine, i škuru buru, u noći s utorka na srijedu umjerenu do pojačanu, a u Podvelebitskom kanalu jaku uz olujne udare. To znači samo jedno, nove nevolje za promet, ali ova puta bi trebalo biti osjetno manje oborina, no sa proteklom ciklonom.

Snijega u Goskom kotaru tijekom srijede većinom do 25 cm, tek ponegdje koji cm više, dok se u Primorju rijetko očekuje lokalno i više od 30 mm kiše.

Granica padanja susnježice i snijega, u noći na srijedu, uglavnom iznad 350 metara uz izuzetak Podvelebitskog dijela, područja grada Bakra te unutrašnjosti Istre, gdje će povremeno biti niža. Na području Ćićarije moguća je u početku i pojava slabe kiše koja se smrzava u dodiru s podlogom.
Temperature će po visini biti granične izmiješane u slojevima pa je nemoguće precizno reći koja će vrsta oborina padati tamo gdje se temperaturni slojevi po visini budu miješali.

Temperature u Gorskom kotaru tijekom srijede vrlo rijetko gdje iznad -1°C, a u unutrašnjosti Istre od 2 do 5°C, s tim da bi ujutro bilo za stupanj do stupanj i pol niže. Drugdje najviše dnevne u Primorju od 3 do 9 stupnjeva, tijekom jutra par stupnjeva niže posebice u središnjim dijelovima Krka i Cresa gdje je, u srijedu ujutro, eventualno moguća pojava prolazne susnježice.

Tijekom četvrtka slijedi smirivanje uz postupno slabljenje i prestanak oborina.

Naslovna: Sinoptička situacija za 6.2. | DWD

Sličan sadržaj