STIŽU OBLACI, ALI (IPAK) BEZ PUNO KIŠE / U NOVOM TJEDNU PROMJENJIVO I NESTABILNO


Oborine nestale s prognostičkih karata. Model Aladin/HR

Situacija se u odnosu na očekivanu ipak malo promijenila. Proteklih dana modeli s s dolasko petka predviđali novu ciklonu koja lokalno u PGŽ tijekom petka može donijeti više kiše. Nastajanje iklone i dalje stoji, ali kiše ipak neće toliko biti.

Po novome, najmanje kiše dobit će riječko područje i sjeverni dio Kvarnera, a ne treba iznenaditi i ako potpuno izostane. Južnije, prema lošinjskom području više kiše, a postojat će i mogućnost grmljavine. Ovo “više kiše” shvatite u smislu više nego u Rijeci, jer se ni tamo ne očekuju osjetno izraženije oborine.
Puhat će umjerena do jaka bura, koja može imati i olujne udare na istočnom priobalju. Uz buru i oblake bit će svježije, najviša dnevnatemperatua uglavnm do 15°C.
U Gorskom kotaru pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, a samo će predjeli oko 1500 metara imati i nešto snijega. Osjetno hladnije nego na Kvarneru, pa bi najviša dnevna temperatura uglavnom mogla biti oko 5°C.

Subota na Kvarneru suha, stabilnija i vjetrovita zbog bure, dok će u Gorskom kotaru biti oblačnije, a kiša je moguća uglavnom u prvom dijelu dana. Nedjelja slična suboti, a u novom tjednu moglo bi ponovno biti nestabilnije, posebno od utorka.

Sličan sadržaj