Stožer zimske službe Grada Rijeke od 20 sati uvodi II. stupanj pripravnosti

U 20 sati na snagu stupa II. stupanj pripravnosti zimske službe za grad Rijeku. S tim u vezi ovim putem upozoravamo građane da ne kreću u vožnju sa vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i na taj način riskiraju prometnu nezgodu sa nepredvidivim posljedicama, već da koriste javni prijevoz.

Vozila bez zimske opreme ugrožavaju promet, te zakrčuju prometnice tako da ralice ne mogu čistiti snijeg sa prometnica i ne može se odvijati javni gradski prijevoz.

Policija i prometno redarstvo pojačano će i uz nultu stopu tolerancije obavljati kontrolu vozila i isključivati iz prometa vozila koja nemaju zimsku opremu. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kazna za uključivanje u promet bez zimske opreme iznosi 700,00 kn (Članak 193 zakona).

Prioritetno će se osposobljavati cestovni pravci i to sukladno Operativnom programu održavanja nerazvrstanih cesta i ostalih javno prometnih površina u zimskim uvjetima za 2014./2015. godinu, a s ciljem osposobljavanja linija javnog gradskog prijevoza. Prometnice će se osposobljavati za promet prema prioritetima počevši od I; II i III.

Također, ovim putem apeliramo i na osobe starije populacije da u slučaju snježnih padalina bez potrebe ne izlaze iz svojih domova, te isto tako podsjećamo i sve vlasnike i suvlasnike javnih ustanova i stambenih objekata kako su dužni organizirati čišćenje ulaza i prilaza zgradama, kao i posipanje solju.

Kompletan program održavanja prometnica u zimskim uvjetima može se pročitati na Web stranici Rijeka prometa d.d., klikom na zimsku službu.

Informacije o stanju na prometnicama u Gradu Rijeci i prometovanju javnog prijevoza biti će dostupne na tel. 311 – 400.

Izvor: Moja Rijeka
Foto: Index

Sličan sadržaj