Susnježica moguća u Rijeci, obilniji snijeg u višem riječkom zaleđu!

null
U četvrtak smo Vam napomenuli da bi tijekom petka oborine prema večernjim satima trebale slabiti i da je zbog toga upitno zadržavanje snijega na riječkom području, na visini oko 300 metara. Prema najnovijim prognostičkim materijalima, oborine bi se ipak trebale održati sve do petka oko ponoći i ne bi trebale toliko oslabiti. Postupno slabljenje oborina vidi se tek iza 20 h, što bi značilo da će i zahlađenje stići i u niže predjele dok još bude oborina.

Mogućnost padanja snijega postojat će i na visini od oko 300 metara, ali je upitno njegovo primanje za podlogu, ili ako do toga dođe, bit će to samo bijeljenje površine. Susnježica može prolazno padati u Rijeci.

Još da spomenemo da u riječkom zaleđu iznad 500 metara nadmorske visine, a posebno istočnom dijelu prigrada može pasti oko 20 centimetara snijega.

Ovim putem Vas ujedno upozoravamo da tijekom petka ne krećete na put bez prijeke potrebe kroz Gorski kotar zbog obilnog snijega i jakog vjetra, koji može stvarati snježne zapuhe i vijavice.

Duž obale u poslijepodnevnim satima očekuje se jačanje bure na jaku i olujnu s orkanskim udarima, osobito na potezu od Bakra do Senja.
Foto: Novi list

Sličan sadržaj