SVE IZVJESNIJA TRAJNIJA DESTABILIZACIJA UZ OSVJEŽENJE

Ne brinite, još nećemo otpisati ljeto, ali ćemo ga možda zaboraviti, ako se ostvare prognoze za idući tjedan.

Pisali smo već jučer, za vikend, počevši već od subote vrijeme će se destabilizirati pa će tijekom subote biti mogući lokalni pljuskovi, kao uvod u ono što nas čeka u nedjelju.
Na vrijeme će djelovati prostrana i plitka ciklona iz Sredozemlja, a u nedjelju će se preko našeg područja premjestiti i frontalni poremećaj, s kojim može biti lokalno izraženijih grmljavinskih nepogoda.
Uza sve to očekuje nas i pad temperatura zraka, koja nigdje u PGŽ neće prelaziti 25°C, a uz obalu možda bude tek oko 20°C, u Gorskom kotaru i ispod 15°C. Sve to znači da ćemo se oprostiti i od uživanja u ljetnim radostima tj. moru, jer će se i ono ohladiti još za koji stupanj.

U novi tjedan ćemo također ući s nestabilnim, promjenjivim i svježijim vremenom zbog utjecaja visinske ciklone, ali uz sunčana razdoblja pa možemo reći da će vrijeme imati proljetna obilježja.
Ono što vam možemo savjetovati je da kišobran svakako imate pri ruci, jer možda neće padati stalno, ali gotovo da neće biti dana kad se kiša ne očekuje.

Sličan sadržaj