Svibanj počeo kišom, vikend ipak stabilniji

Foto: Dalibor Jud
Foto: Dalibor Jud

Svibanj je započeo djelovanjem ciklone koja je najviše oborina donijela otocima i Gorskom kotaru, a manje Rijeci.

35 mm kiše palo je u Rabu, 25 mm u Malom Lošinju, 16 mm u Omišlju, a u Rijeci tek 11 mm kiše. Najviše kiše dobio je Gorski kotar, prema službenom podatku od ciklone je Parg dobio 40 mm kiše.

Od ostalih područja Hrvatske svakako treba istaknuti Ogulin u kojem je 2. svibnja izmjereno 63 mm kiše, Gospić s 48 mm, Dubrovnik 45 mm, dok je na Zavižanu palo 42 mm kiše.

Iako je ciklona već odmaknula daleko na istok, s istoka od nje pristiže nestabilan zrak pa i dalje ima lokalnih nestabilnosti u gorju, dok je na Kvarneru stabilnije, a na otocima i pretežno sunčano, dok je u Rijeci i pretežno oblačno.

Za razliku od proteklih dana ipak je toplije pa se trenutne temperature kreću i do 21°C koliko u 13h mjere Rijeka i Rab. Tek malo svježije je u Malom Lošinju zbog utjecaja još uvijek hladnog mora, čija je temperatura oko 15°C. Još malo svježije je u gorju uz temperaturu oko 15°C.

Puše vjetar sjevernih smjerova koji je uglavnom umjeren do jak, samo južnije od Senja i olujan.

Daljnjim odmicanjem ciklone vrijeme će se dodatno stabilizirati, ali će mogućnost lokalnih pljuskova u gorju postojati svakog dana, a posebno će kiše biti tijekom srijede i četvrtka.
U dane vikenda stabilnije i toplije, a za novi tjedan vidi se nova kiša.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj