Topliji utorak: Nakon 10 dana temperatura u Rijeci ponovo iznad 10°C

Utorak je bio topliji dan od ponedjeljka. To se već moglo vidjeti po jutarnjim temperaturama. Prema podacima DHMZ-a za PGŽ, Parg je bio najhladniji s -5°C, u Rijeci je izmjeren 1°C, u Rabu 4°C, a Malom Lošinju 5°C.

Uslijedio je dan s dosta sunca na Kvarneru pa su i najviše dnevne temperature bile visoke. U Rijeci se temperatura popela do 12°C. Zadnji put iznad 10°C izmjereno je 30. siječnja. Još je toplije bilo na otocima. U Malom Lošinju izmjereno je također 12°C, samo koju decimalu više od Rijeke, dok je najtopliji u PGŽ bio Rab s čak 14°C, a zadnji puta tako toplo je bilo 23. siječnja.
Parg je bio najhladniji tijekom utorka od svih službenih postaja u PGŽ, a prema podatku koji imamo izmjerena je maksimalna temperatura od 5°C. Ako pogledamoo u arhivu zadnji put je takva temperatura izmjerena još 19. siječnja.

U Hrvatskoj je također utorak bio topliji dan već od jutra. Na Zavižanu je izmjereno -7°C, što je za čak 8°C bilo toplije nego u ponedjeljak ujutro. Zavižan je bio i najhladniji tijekom dana sa najvišom temperaturom od -2°C, ali je i to za 5°C toplije od ponedjeljka. Vrijeme je gore bilo oblačno cijeli dan, a navečer je došlo i do pojave magle koja se smrzava.
Najviša temperatura zraka u Hrvatskoj izmjerena je u Hvaru, 14.3°C, a koju decimalu niže temperature mjerene su još i u Komiži, Pazinu i pulskom aerodromu.

Sličan sadržaj