Tropski izvještaj: Nestabilnosti uz jugoistočnu obalu SAD-a i aktivan istočni Pacifik

map_specnewsdct-02_ltst_4namus_enus_650x366

Nakon prilično “lijenog” starta sezone tropskih sustava na Atlantiku, napokon možemo reći da se nešto pomiče s mrtve točke. Uz jugoistočnu obalu SAD-a, bliže tropskom pojasu, nastalo je polje sniženog tlaka zraka u kojem ima grmljavinskih pljuskova. Postoji pokušaj boljeg organiziranja ovog područja, no zasada nije izgledno da će nastati prvi tropski sustav sezone na Atlantiku.
Nstabilnosti se nalaze na području nepogodnom za razvoj tropskih sustava i za sada je obali SAD-a izgledna samo kiša uz povremeno jači vjetar.

Istočni Pacifik osjetno je aktivniji. Postoje dva područja, tropska depresija 4E i područje sniženog tlaka zraka, jugoistočno od te depresije.
4E se formirala tijekom subote, jugozapadno od Manzanilla u Meksiku. Očekuje se da će svoje kretanje nastaviti u smjeru zapada i sjeverozapada idućih nekoliko dana. Glavna prijetnja Meksiku bit će valovi i plima, a ta bi se opasnost mogla povećati daljnjim razvojem u tropsku oluju Douglas.
Jugoistočno od budućeg Douglasa, nalaze se nove nestabilnosti, a prema projekcijama i prognozama budućeg kretanja i razvoja, lako je moguće da te vremenske prilike budu bliže obali od tropske depresije 4E.

Sličan sadržaj