U Gorskom kotaru palo i 30-ak cm snijega, na Kvarneru do 50 mm kiše | Stabilno uz zatopljenje do kraja tjedna

Ciklona s pripadajućim frontalnim poremećajem, koja je osobito na vrijeme djelovala tijekom ponedjeljka donijela je mjestimice i izraženiju kišu na Kvarneru.

Prema podatku DHMZ-a za 24-satnu količinu oborina, u Rabu je palo 48, a u Malom Lošinju 43 mm kiše. U Rijeci je kiše bile osjetno manje, 17 mm.

S prolaskom fronte u gorju je temperatura pala od sredine dana pa je oborina prelazila u snijeg, a snježna granica se u ponedjeljak navečer spustila i na oko 700 metara na području Učke, mjestimice u riječkom zaleđu i niže.

Poklon, Darijan Markić

Službeni podaci o visini snijega od utorka u 7 sati govore da je u Gorskom kotaru najviše snijega palo u Begovom Razdolju, i to 33 cm. U Delnicama je izmjereno 19 cm, 17 cm u Pargu, dok je u Crnom Lugu palo 6 cm.

Fronta je i u ostatku Hrvatske mjestimice donijela više kiše, a ponegdje i snijega. Najviše snijega u utorak u 7 sati izmjereno je na Zavižanu, 32 cm, dok je RC Puntijarka imala izmjereno 29 cm.
Što se kiše tiče, najviše je palo u Senju, 65 mm.

Utorak obilježavaju oblaci, jer se ciklona postepeno popunjava i premješta na jugoistok, a s njenim premještanjem na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bilo je i bure s olujnim udarima.

Zbog bure izraženiji je osjet hladnoće, a ni temperature nisu odviše visoke.
Ona će oslabjeti u srijedu poslijepodne, a od srijede se očekuje i sve sunčanije i toplije vrijeme. Do kraja tjedna mogućnost temperatura i od 20°C.

Sličan sadržaj