U Gorskom kotaru palo i preko pola metra snijega, obilan snijeg lokalno u istočnom riječkom zaleđu, snijeg nošen burom na riječkom području / Poteškoće u prometu zbog bure

U naslovu smo naveli najbitnije što se današnjeg dana tj. petka tiče.

Gorski kotar lokalno je i neslužbeno zatrpan s najmanje pola metra snijega, a poteškoće u prometu radi i vjetar zbog kojeg se prometuje samo Starom cestom kroz Gorski kotar. Od službenih podataka imamo samo onaj iz Parga, u kojem je visina snijega u 19h iznosila 32 cm.
Snijeg pada i u istočnom riječkom zaleđu, a na području Zlobina palo ga je i 20-ak cm, dok prema dojavama koje imamo, zimske službe još nisu očistile snijeg na tom području. Snijeg nošen burom pada i ispod Zlobina, na Hreljinu, Krasici, Škrljevu, bilo ga je i na Kukuljanovu.
Na sjevernom dijelu riječkog zaleđa, oko Klane, također ima snijega koji je uspio zabijeliti površine. Na ostalim područjima bilo je ili snijega nošenog burom, ili kiše ili susnježice, ali ničega u većim količinama, izuzev već spomenutih najviših predjela istočnog riječkog prigrada i Gorskog kotara.
Bura i dalje ometa promet pa su na snazi brojne zabrane, a vrijede i zimski uvjeti.

Još će prvi dio subote donijeti slične vremenske uvjete, a onda se poslijepodne očekuje djelomično razvedravanje uz slabljenje bure.

Ono što posebno naglašavamo da će jutra biti hladna, u Gorskom kotaru i do -15°C, riječkom zaleđu ispod -5°C, u Rijeci možda i ispod nule ili oko nule, a jedino bi blagu poziitivu u nedjelju ujutro trebao imati jug Kvarnera.

Što će se nakon nedjelje događati, saznajte u dane vikenda.

Naslovna: Marin/RIMETEO

Sličan sadržaj