U snježnoj oluji u SAD-u najmanje osam mrtvih

Snježna oluja koja je u četvrtak zahvatila dio istočne obale SAD-a odnijela je najmanje osam ljudskih života te prouzročila kaos na prometnicama na kojima su ostala blokirana vozila, a tisuće Amerikanaca ostalo je bez električne energije.

Guverner države New York Andrew Cuomo proglasio je izvanredno stanje u desetak sjeverozapadnih okruga ove države.

Snježna oluja najteže je pogodila područja oko grada Buffala. U 24 sata palo je više od metar i pol snijega, a u najpogođenijim područjima izmjereno je gotovo 1,80 metara. Brojni su stanovnici ostali zatočeni u domovima odakle su slali poruke i fotografije putem twittera.

Oko 150 automobila ostalo je blokirano na autocesti I90, a u zračnoj luci Buffalo-Niagara otkazani su deseci letova. Iako su sve piste očišćene putnici se vozilima ne uspijevaju probiti do zračne luke, rekao je glasnogovornik okruga Erie. Policija i mjesne vlasti savjetuju stanovnicima da do daljnjega nikamo ne kreću automobilima, jer su ceste pune neočišćenog snijega. Meteorolozi najavljuju da bi snijeg mogao padati do petka te navode da bi mogao biti srušen američki rekord u količini snježnih padalina u jednom danu. Do sada je iznosio gotovo dva metra.

Pretpostavlja se da su četiri osobe umrle od posljedica srčanog udara, čisteći snijeg, a u automobilu zatrpanom snijegom pronađen je mrtav 46-godišnji muškarac. Jedna je osoba smrtno stradala dok je nastojala očistiti automobil od snijega, a još dva smrtna slučaja prijavljena su u New Hampshireu i u Michiganu.

Škole i trgovine danas su bile zatvorene, a guverner Cuomo kazao je da je 9537 stanovnika države New York ostalo bez električne energije.

Izvor: HINA

Sličan sadržaj