Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak | U subotu ujutro niske temperature

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u noći na petak te vrlo brzo dosegla orkanske udare.

Prema podacima DHMZ-a koje je za Rimeteo prikupio i obradio Dario Vidmar, najjače je do 8 sati puhalo u Povilama. Automatska postaja zabilježila je udar vjetra od 163 km/h.

Osim tog podatka u popis automatskih postaja s udarima vjetra od preko 100 km/h ušli su još Jasenice i Krčki most (153 km/h), Prizna (152 km/h), Paški most (140 km/h), Bakarac (132 km/h), Hreljin – vijadukt (131 km/h) te Maslenički most sa 117 km/h.
Bura je prouzročila niz zabrana i ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu. Najnovije informacije vezano za stanje u cestama pročitajte ispod.

Osim bure stigle su i slabe oborine. Nešto slabe kiše zabilježeno je na Kvarneru, u krajevima bližim gorju, dok je u gorju zabilježen i slab snijeg te se skromno i zabijelilo na pojedinim lokacijama.

Bura će slabjeti u subotu, kada počne popunjavanje ciklone nad Tirenskim morem, a s njenim popunjavanjem prestat će mogućnost slabih oborina, osobito u gorju, jer će ojačati anticiklona.

ička situacija u subotu, windy.com

To znači da će subotnje jutro biti hladno posvuda. I na Kvarneru će se temperatura približiti nuli, a u gorju se očekuje negativna vrijednost temperature. Od nedjelje toplije.

PROHODNOST CESTA (HAK)

Ažurirano 20.11.2020. 10:18

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

 • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
 • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
 • Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
 • autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika;
 • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
 • lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).
Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom. Molimo korisnike za dodatan oprez.

POMORSKI PROMET

Ažurirano 20.11.2020. 10:29

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

 • trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Split – V.Luka – Ubli (s polaskom iz Splita u 17:00 sati)
 • katamaranske linije: Zadar-Silba-Olib-Premuda, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka 
 • brodska: Mali Lošinj-Susak-Unije.

Katamaran na liniji Jelsa – Bol – Split plovi plovi bez pristajnja u luku Bol.
Zbog loših vremenskih uvjeta 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

Sličan sadržaj