Vele Mune -12°C, Crni Lug -10°C, Delnice 113 cm snijega, minusi i na riječkom području

Po odmicanju ciklone stvorili su se uvjeti za izražena noćna ohlađivanja, posebno u krajevima gdje ima snijega na tlu. Tako su u srijedu ujutro Vele Mune osvanule s čak 12°C minusa (Pljusak), a toj hladnoći doprinijela je vedra i tiha noć, uz debeli snježni pokrivač na tlu.

Po istom receptu, u Crnom Lugu (DHMZ) se živa u termometru spustila u 7 ujutro i do -10°C, uz okruglih izmjerenih metar snijega. Istovremeno, zbog prisutnosti magle, Delnice (DHMZ) su imale -5°C uz 113 cm snijega, dok je u Pargu (DHMZ) također zbog vedrine izmjeren minimum od -8°C i 85 cm snijega na tlu.
Neslužbeno, na Platku i Učki također je pao obilniji snijeg. Jutros je na Vojaku izmjereno -8°C (IstraMet), a na Platku -7°C (Pljusak).

Minusi su stigli i do obale. Službeno je u Rijeci izmjeren -1°C, no na automatskim postajama (Pljusak) se temperatura spuštala i do -3°C (Drenova) ili do -2°C (Pehlin), dok je bliže zaleđe imalo -5°C (Čavle).
Na otocima, od službenih postaja DHMZ-a, u Rabu je izmjeren 1°C, a u Malom Lošinju 4°C, a neslužbeno Cres -1°C, Baška 3, a Susak 4°C.

Na vrijeme djeluje anticiklona koja podržava stabilno i suho te hladno vrijeme, a takva situacija će se nastaviti i idućih dana, iako nešto više naoblake pa možda i rijetkih oborina bude u subotu i nedjelju. Jutra će biti hladna, a danju će ipak hladnoća pomalo popuštati. No, vrlo vjerojatno zima ni blizu nije rekla posljednju riječ.

Naslovna: Dražen Suvić

Sličan sadržaj